четверг, 19 ноября 2015 г.

Година пам’яті «Червоний колір перемоги»



Година пам’яті «Червоний колір перемоги»


         28 жовтня 1944 рік - цей день назавжди залишиться в пам’яті нашого народу. Це дата звільнення території України від фашистів у другій світовій війні. Більше ніж 70 років віддаляє нас від тих буремних воєнних подій. Як для історії  - то  це не багато, але для людини – майже все життя. Тож з кожним роком усе далі і далі у минуле віддаляються ці героїчні і трагічні події. Усе менше залишається живих ветеранів, викривляються факти, значення перемоги. Тому так важливо, щоб Ви, сьогоднішні, знали і пам’ятали про ті події. Кажуть: «Тільки той, хто пам’ятає минуле, вартий майбутнього». Пропонуємо вашій увазі відео, що допоможе нам згадати ті страшні події: 
(відеоролик "Каналу 24" трохи скорочений мною)
Як бачите, після закінчення війни Україну чекали й інші негаразди. Голод по селах, повоєнні репресії, відбудова зруйнованого. У наступному відео ви побачите, як важко українці працювали на відновлення своєї держави:
 (відеоролик Тетяни Діденко трохи скорочений мною)
 
Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. А ви, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, воєнне життя можете сьогодні дізнатися тільки з розповідей ветеранів, з кінофільмів, з творів художньої літератури. Багато, як українських, так і  світових митців слова всього світу присвятили свої твори темі війни. І ми пропонуємо вашій увазі серію буктрейлерів на книги про війну. Буктрейлери  були створені нашою бібліотекою до святкування 70-річчя перемоги у війні. Ми спитали наших читачів: які книги про війну вони вважають найкращими. И саме за результатами цього опитування й були створені буктрейлери. Усі представлені книги є у нашій бібліотеці.


 
 
Історію не перепишеш, що було не зміниш. Чим менше залишаються в живих свідків тих боїв, тим більша повинна бути наша всенародна вдячність та опіка вічної пам’яті про тих, хто загинув, хто вижив в цій війні і живе серед нас. А коли вже і їх не стане, - залишиться пам'ять в наших серцях. У Бориса Олійника є гарний вірш:
Ніхто не забутий.
На полі ніхто не згорів:
Солдатські портрети
На вишитих крилах пливуть…

І доки є пам'ять в людей,
І живуть матері,
Допоки й сини,
що спіткнулись об кулі,
Живі!
Давайте будемо читати книги про війну, дивитись воєнні фільми, щоби ЗНАТИ! І ПАМ'ЯТАТИ!



Комментариев нет:

Отправить комментарий